Wat is het beste matras?

Tegenwoordig zijn er onwijs veel matrassen op de markt te vinden. Het is dus heel lastig om een goede keus te maken. Hieronder staan 3 aandachtspunten die uit de matrassentest komen van de consumentenbond.

Top 3 aandachtspunten uit de matrassentest

  1. Lichaamsondersteuning: een aantal matrassen blijkt het lichaam niet genoeg steun te geven. Dit is vooral een probleem als je op je zij slaapt.

 

  1. Ventilatie: fabrikanten bedenken allerlei nieuwe materialen die uitstekend zouden ventileren. Maar uit de test blijkt dat maar heel weinig matrassen echt goed ventileren.

 

  1. Levensduur: veel matrassen hebben fors te lijden onder de levensduurtest en geven daarna veel minder ondersteuning.

Beste matras
Uit de test blijkt dat de prijs-kwaliteitverhouding soms behoorlijk raar is.  Diverse matrassen van minder dan €200 halen een hogere score dan matrassen van ver boven de €1500. Gelukkig hoeft goed niet altijd duur te zijn: de Beste Koop kost nog geen €150.

Beste koop en beste uit de test
De beste uit de test is het matras die kwalitatief het beste is. De beste Koop is het matras die de beste prijs-kwaliteit verhouding. Of deze matrassen ook voldoen aan jou eigen persoonlijke wensen is voor iedereen anders. Daarom is het altijd verstandig om te gaan ‘proef liggen’. Probeer matrassen van verschillende merken en hardheden en bespreek jouw slaapproblemen met een onafhankelijke verkoper.

Grondig getest
Alle matrassen worden grondig getest. Er wordt gekeken hoe goed de matrassen mensen met een verschillende lengte en gewicht ondersteunen als ze op hun rug en zij liggen. Ook rolden er een wals van 140 kilo 30.000 keer over de matrassen heen. Dit staat gelijk aan zo’n 8 tot 10 jaar slapen op een matras.

Voor meer informatie over de matrassen, kijk op de website van de consumentenbond.

About Fred Mattern

Geef een reactie