De laatste trends op gebied van vloeren

Gaat u binnenkort verhuizen of bent u gewoon uitgekeken op uw huidige vloer? Dan bent u vast nieuwsgierig naar de nieuwe trends op het gebied van vloeren voor het komende jaar.

Grijs!

De laatste maanden is de grijze vloer sterk in opkomst en deze trend zal zich zeker verder gaan uitbreiden. Van licht tot donkergrijs, alle varianten komen voorbij. Met een grijze vloer haalt u een traditionele vloer in huis maar wel met een moderne uitstraling.

Extreem licht of donker

Een neutrale houten vloer zal nooit uit het interieur verdwijnen, maar in 2017 zullen we wel vaker uitgesproken vloeren gaan tegenkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zeer lichte of juist extreem donkere én verweerde vloer.

Geometrische vormen

Onlangs kon u op ons blog al lezen dat we in 2017 veel prints en geometrische vormen gaan zien in het interieur. Naast geometrische vormen in behang en woonaccessoires, zullen grafische dessins ook meer en meer terugkomen in vloeren. Het gaat niet alleen om de vorm, maar ook materialen worden met elkaar gemixt. Zo zullen we vaker de combinatie van hout en tegels zien. Met een geometrische vorm of bijzonder legpatroon geeft u de ruimte een opvallende en eigentijdse uitstraling.

Rond is vriendelijk

Laatste jaren waren rechtlijnige vormen zoals de driehoek veel voorkomend. In 2017 gaan we juist het tegenovergestelde doen, cirkelvormige onder andere in behangdessins, meubilair en accessoires. Daar komt nu de vloer bij. Ronde vormen creëert een vriendelijke en zachtere sfeer in uw interieur.

About Stefano van Dam

Geef een reactie