De 10 keukentrends van het moment – Deel 1

De keuken als expositieruimte, zwevende keukenkasten voor een ruimtelijk gevoel en industriële accessoires voor de sfeer. Dit zijn pas drie keukentrends in 2017. In 2017 gaan we nog richting de innovatieve keukens van hoogstaande die aanvoelen als een tweede woonkamer. Hieronder behandelen we 5 trends van keukens in 2017! De volgende helft zal volgende week op onze blog verschijnen.

Pit Cooking

Pitt Cooking in de keuken branche is een redelijk nieuw begrip. Dat betekent dat de kookpitten op het werkblad liggen. Hierdoor creëer je een bijzondere uitstraling in je keuken. Je zit overigens niet vast aan een vaste indeling. Neem bijvoorbeeld een grote wok brander of een minibrander. Daar passen grote pannen perfect op! Wat bij traditionele kookplaten helaas niet het geval is. Pitt Cooking gaat de keuken branche in 2017 veroveren!

Aardse en natuurlijke kleuren

De verwachtingen zijn dat de aanvraag zal toenemen in keukens met een aardse of natuurlijke kleur. Wat bijzonder is, is dat je veel blauw- en groentinten gaat zien in de komende jaren. Dan ligt voornamelijk de focus op warme kleurtinten zoals mosgroen en vergrijsd blauw. Een mooi voorbeeld is de keuken die je op de foto hieronder ziet.

Houder voor tablets & smartphones

Tegenwoordig kan je een leven niet meer bedenken zonder smartphones en tablets. Smartphones en tablets moet je altijd in handbereik hebben ook bij het koken. We willen uitgebreid koken, maar we willen daarbij wel efficiënt werken en onze handen zo vrij mogelijk houden. Een houder in de keuken voor tablets en smartphones is dan ideaal! Niet meer met je vieze handen door je kookboeken bladeren en dan vette vingerafdrukken achterlaten. Dat is voorgoed verleden tijd met deze keukentrend in 2017!

Loft Keuken

Een blijvertje in de keuken branche wordt vermoedelijk de loft keuken. Doorgaans spreken we van loft als het huis een één grote open ruimte betreft. Deze kan vervolgens geheel naar eigen inzicht worden ingericht. Kies bijvoorbeeld voor een bescheiden keuken in de hoek of pas een hele muur en leg een rechte keuken aan. Een ander idee is om de keuken in het midden van de loft te plaatsen of te combineren met een keuken aan de wand.

Zwevende keukenkasten

De wens van de meeste mensen is om je kleinere keuken iets groter te laten ogen, dan zijn zwevende keukenkasten ideaal! Deze hangen los van de grond en creëren daardoor meer ruimte in huis. Voor grotere keuken zijn zwevende keukenkasten een uitstekende keuze. Zwevende kasten geeft een luxere en ruimere uitstraling. Niet zo gek dat dit een van de keukentrends van 2017 is. Het is makkelijk en eenvoudig schoon te maken.

Bredere kasten

De populariteit wedstrijd van de keukentrends van 2017 wint de kasten en lades. Dit moment zijn de vierkante en verticale keukenkasten nog veel in trek, maar we zien een verschuiving richting horizontale keukenkasten en -lades ontstaan. Hierdoor krijg je niet alleen meer opbergruimte, maar je benut de opbergruimte die je hebt ook efficiënter. Het voordeel is dat dat je minder kasten en lades in je keuken hebt, waardoor deze ook direct verfijnder en strakker oogt. Iets om in de gaten te houden dus!

Volgende week komt deel 2 van de 10 keukentrends van 2017

About Stefano van Dam

Geef een reactie