De 10 keukentrends van het moment – Deel 2

Ronde en ovale vormen

Om een speels karakter van de keuken zijn ronde en ovale vormen bij uitstek geschikt. Deze keukentrend was al 2016 op de achtergrond aanwezig. De kenners verwachten dat deze in 2017 flink door gaat. Als je een kleine keuken hebt, zijn ronde en ovale vormen ideaal. Deze vormen nemen minder ruimte in en geven je huis toch net dat klein stukje ruimte extra wat jij nodig hebt. Er is keuze voor een keuken met een ronde vorm, maar je kunt ook een rechte keuken kiezen en deze voorzien van ronde accessoires.

Planten in de keuken

De keuken wordt steeds vaker als een woonruimte gebruikt. En waar geleefd wordt, zien we graag planten terug. Deze zijn niet alleen een mooie toevoeging, maar ook goed voor de hoeveelheid zuurstof. Een keukentrend wordt dan ook om meer planten toe te voegen in de keuken.

Industriële accessoires

Laatste tijd krijgen bedrijven steeds vaker mensen over de vloer die op zoek zijn naar industriële keukens met een stoere uitstraling. Daar horen natuurlijk ook bijpassende accessoires bij. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals aardewerk, metaal, glas en hout en hier accessoires van te maken, kun je jouw keuken een stoere en industriële sfeer geven.            

Woonkeuken

Keukens gaan steeds meer dienen als een tweede woonkamer of een verlengstuk van de woonkamer. Koken en wonen worden hierdoor gecombineerd in dezelfde ruimte. Wat we veel zien in woonkeukens, is dat deze uit twee delen bestaan. Aan de ene kant is er een gedeelte dat tegen de wand staat. Hier zien we onder andere het fornuis, de vaatwasser en de koelkast terug. De keuken wordt verrijkt met een losstaand deel, bijvoorbeeld een kookeiland of een bar. Deze keukentrend is niet alleen voor 2017, maar was ook het afgelopen jaar te zien en wint vermoedelijk de komende jaren nog aan populariteit.

Save

Save

Save

Save

About Stefano van Dam

Geef een reactie